Començant a muntar el reg

Avui diumenge 18  hem anat a l’hort i hem prioritzat deixar col·locat el tub principal del reg. Estava una mica super-entortolligat però hem pogut relaxar-lo desplaçant el gir cap a algun dels extrems del tub. Quan l’hem desplegat l’hem lligat a un pes per a enfonsar l’extrem, i l’hem omplert d’aigua amb una regadora. Ha costat i ens hem cansat de seguida de posar aigua. No sé si havíem d’esperar o què però he anat a l’extrem i he aspirat una mica i se sentia soroll d’aigua. Al cap de poc ha començat a sortir i al cap de poc ja no sortia aire. El tub doncs està ok i ara cal mirar com ho fem per a que no estigui al mig: he proposat de fer-lo passar per sota del camí aprofitant el pas de l’aigua cap a la bassa de sota. No crec que el tub embussi aquest pas i d’aquesta manera quedaria molt bé. Hem intentat fer-lo passar però hi havia un colze. Ho provarem un altre dia amb una eina especial.

També hem regat tot, hem plantat unes Aloe vera i hem collit espàrrecs.

Ara sóc jo, la Verònica, recordant que dijous la Iolanda i jo vam sembrar pastenagues, barrejades amb algunes llavors de raves. Els raves son del Quico Barranco, i les pastanagues eren d’una varietat comercial, ja que no en disposàvem de res més. Vam tapar tot el bancal amb una malla negra. Un dia abans havia cavat els alls dels bancalsdel  nord, queden els del sud. I quedaria cavar i treure una mica l’excés de Verònica a les faveres, tal vegada..no sé.

També anotar que els pèsols estan tots fora i creixent, i els estirabecs també. Aquests últims varen començar a germinar fa una setmaneta, i els he estat regant cada dia des que els vam sembrar. Està clar que necessitaven per germinar que passés aquell fred de les nits, no se sentien segurs. Ara serà qüestió de muntar les estructures perquè se’enfilin uns i altres. Pels pèsols anirà bé la xarxa metàl.lica que tenim al cobert de dalt, i pels estirabecs uns cordills lligats a canyes de banda a banda formant un entramat dens.

0 Responses to “Començant a muntar el reg”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: