Granotes

Avui tocava acabar d’instal·lar el reg. De fet només havíem de foradar el tub de reg principal per a posar-hi les aixetes que connecten amb el tub de reg de gota a gota. El dia abans vam tenir problemes i no ho vam poder acabar. Ens hi hem posat i ha estat força més fàcil que el dia abans. Segurament el fet de treballar mig a les fosques no ajuda. També ha ajudat que hem treballat amb un guant de cuir que evitava que la pell de la ma es fes malbé quan intentàvem encaixar l’aixeta al tub, pel forat fet amb el trepant.

El que ens ha passat és que s’han acabat les aixetes. Ens n’han faltat unes 16. Estava planificat que no en faltarien més de 10; i tot calculat amb un forat cada 70 cm. Demà en comprarem més.

Hem estat mesurant per a veure quines mides ha de tenir la tanca d’accés a l’hort. Comença a ser urgent perquè des que s’ha desbrossat el camí lateral ara es pot entrar a l’hort sense obrir cap porta. Ens ha passat pel cap una opció diferent a la que teníem inicialment. La idea inicial era allargar la tanca actual, tot substituint la porta actual per una de la mida de la tanca i afegint una altra porta a l’alçada del camí lateral. L’altra proposta consisteix en fet la tanca just al costat del camí i posar una única porta. És una proposta que té l’inconvenient que posem una tanca just al costat del camí i això “embruta” el paisatge. A nivell de pressupost cal mirar si és molt més barat la tanca que les portes; passem de dues portes i uns 4 metres de tanca i dues portes, a 13 metres de tanca i una porta. Cal decidir-se!

A més a més hem fet una micarrona de mur. Hem estat una bona estona separant la terra de la pila que hi ha a la feixa de les aromàtiques de les seves pedres. Cada cosa té la seva utilitat i si estan separades millor. Ho hem fet amb una caixa de fruita de plàstic tot i que per a les pedres més grans ho hem fet directament a ma.

Entre les pedres hi havia una mica de brossa que hem dut a un contenidor del poble. I és que la pila de terra ens han dit que prové de quan es va netejar la bassa de dalt i és normal que s’acabi acumulant de tot.

Mentre fèiem això l’Oriol ha estat desbrossant el camí per on han de passar la Mariona i la Marta. Ens ha trinxat el que ha tallat amb la seva desbrossadora.

Vam dur un planter d’enciams que havien sobrat d’un hort d’unes amigues i els hem plantat a una renglera al costat de les patates. La renglerea de les patates s’havia torçat una mica i hem aprofitat per mig adreçar les rengleres. Però encara no s’ha aconseguit la línia recta. Hem tingut enciams per gairebé tota la renglera, tot i que els 20 darrers estaven tots ells en dos poms de terra del germinador; els hem separat i els hem plantat amb arrel nua (quasi no han patit perquè els hem plantat de seguida). Potser no rendeixen tant com els primers enciams de la renglera. Els hem regat amb regadora que hem omplert acostant el tub de la feixa del campanar fins al peu de renglera.

Hem collit també uns quants espàrrecs que hem menjat saltejats per la paella, quan no feia ni 2 hores que els havíem caçat. Molt tendres!

I la nota de color ha estat veure granotes a la bassa de baix. Genial, així no caldrà patir per mosquits. I també caldrà aturar els plans de traslladar alguna carpa des de la bassa de dalt.

0 Responses to “Granotes”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: