Instal·lant el reg, 1a part

Hem quedat tard a l’hort amb un objectiu clar: posar al seu lloc definitiu el tub principal del reg (per a la feixa Obelix), i posar les aixetes dels tubs de reg gota a gota a aquest tub principal.

El primer que hem fet és posar un tub de desembussar canonades pel canal que passa per sota el camí d’entrada -el canal que comunica la bassa amb el distribuïdor del reg (a manta) a la feixa Obelix-. Ha costat una mica però s’ha pogut fer -el canal no és del tot homogeni i el tub s’encallava a cada punt-. Tot seguit hem lligat un cordill a un extrem del tub de desembussar -en realitat ha estat una cinta que vam comprar per a lligar els tomàquets i el que calgui-.  Aleshores hem tret el tub de desembussar i així hem fet que la cinta passi per sota del canal. El següent pas ha estat lligar un extrem de la cinta al tub de reg -el tub principal; hem lligat l’extrem de la cinta de la part de la feixa Obelix, la part de baix, ja que ja teníem estès el tub per la feixa (des que vam fer la proba de reg)-. El primer intent ha estat lligant la cinta a mig metre de l’extrem del tub, però aquest s’encallava i no avançava. Havia lligat la cinta a aquesta posició per por que no llisqués. El segon intent ha estat lligant la cinta gairebé a l’extrem del tub i ha estat més fàcil; no obstant hem hagut de fer estira i arronsa unes quantes vegades per a poder desbloquejar el tub -tot a cegues-. El fet que ho hem pogut fer relativament fàcil fa pensar que no hi ha cap colze problemàtic en aquest recorregut que no veiem.

Un cop ha passat el tub per sota el camí d’entrada, hem lligat un pes a l’extrem del tub i l’hem submergit. Hem estirat el tub de reg una mica ja que el recorregut que fa ara és una mica més llarg que quan passava pel camí (per sobre). També hem comprovat tirant aigua a la part de dalt del canal per on ara passa el tub de reg per a comprovar que no hem obturat el canal. L’aigua ha sortit bé, tal com era d’esperar.

El següent pas ha estat posar l’aixeta: un tall al punt triat i la instal·lació fàcil. La sorpresa ha estat que el tub de reg s’ha omplert sol i quan hem tallat ha començat a sortir aigua (a molta pressió! genial!). També hem posat una aixeta a l’extrem final del tub. Aquesta ens servirà per connectar una mànega que regarà els arbres de les feixes de sota -Ametllers i la que ens han passat fa poc que no sé si li hem posat nom-.

I el darrer pas, que no hem pogut acabar, ha estat punxar el tub principal per a posar els connectors del tub de reg gota a gota. Ho hem fet amb l’ajuda d’un trepant portàtil que ens han deixat. Hem intentat amb una broca del 6 però no hi havia manera de poder entrar l’aixeta. Ho hem intentat amb la broca del 8 i també costava molt però ho hem aconseguit. El fet que ens costi tant ha fet que no ho hem pogut acabar.

Hem sortit de l’hort quan ja tot era fosc, i la lluna, quasi nova, ens somreia.

0 Responses to “Instal·lant el reg, 1a part”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s





%d bloggers like this: