Acabant el reg

El diumenge vam ser 3. Vam plantar cebes al costat de les carxofes, planter fet per nosaltres i encara eren molt petites. Jo vaig estar una bona estona pensant perquè no funcionava gaire bé el reg -poca pressió-. Tot i ser diumenge no vam omplir la bassa durant l’horari que ens toca (els diumenges de 13 a 14). Vam intentar fer-ho més tard però l’estaven agafant aigües amunt.

I el dilluns vam anar a l’hort. Vaig intentar cebar bé el tub de reg i ho vaig aconseguir. La pressió de baixada era força bona, tot i que penso que es pot millorar encara una mica (ho explico al final).
Un cop vaig assegurar la pressió, vaig anar obrint aixetes i vaig aconseguir que sortís aigua per tots els goters tot i tenir una pila d’aixetes obertes: 2 de les remolatxes, 2 dels enciams, 2 de les carxoferes, 1 de les cebes, 6 de les patates.
Vam estar regant des de les 17:30 fins a les 20 i va quedar prou humit. I vam omplir la bassa des de les 19 a les 20 i vam recuperar l’aigua del diumenge i del dilluns.

Per a cebar bé el reg el que vaig fer és: treure el tub de reg de la bassa. Amb la mànega posar aigua i intentar que quedi ben ple d’aigua. Amb la regadora posar aigua tot i posar-la per sobre del nivell de la bassa, i el més ràpid possible posar el tub de reg dins de la bassa. Crec que es pot millorar la pressió ja que al costat de la primera aixeta, punt en que el tub de reg baixa quasi en vertical, se sent com baixa l’aigua -fa prou soroll-, i això crec que vol dir que hi ha una mica d’aire. Aquest aire segurament s’acumula a la part superior del tub i molestarà una mica en la pressió final.
Vam regar arbres i altres plantes disperses amb la regadora.
Vaig fer una mica més de mur (a poquet a poquet es va fent). Un dia vindrà un amic que m’ajudarà a posar les pedres grosses.
Vam intentar treure algues de la bassa de baix, però vam trobar uns ous (potser granotes) i vam decidir tornar-los.
Vam començar a fer el forat per a posar el Mandariner, però hi ha moltes pedres sota la terra i es fa lent.
Vam treure les herbes de sota les cebes de la feixa del campanar. Vam omplir el carretó -però no es mou fàcil pel terreny-. Les vam deixar -mentre encara no ens decidim en quin bancal sinèrgic convertim en compostador- al costat de la pomera -feixa de les aromàtiques- ja que hi havia un tros de terra sense herbes.

0 Responses to “Acabant el reg”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: