panís

Aquesta última setmana he anat a regar, sovint, les faveres granant com boges, també n’he collit (ens falta marcar les que volem deixar per granes, abans que sigui massa tard. D’algunes ben maques conscientment no hi vaig collir, però s’han de marcar). També vaig regar tot el sembrat, els arbres, la feixa gran.. Els enciams escarolers han fet una crescuda brutal durant  els dies de pluja. I estan molt sans, després que de petits els hi vaig anar traient aquelles fulletes de mildiu que portaven del planterista. Vam collir també el primer enciam d’aquests que s’han passat quatre mesos al camp, des que la Lara i el Miquel els van trasplantar a primers de desembre. El meu fill es va menjar l’enciam sencer a casa..

El dijous per la tarda vaig sembrar panís, en cercles de 4 forats, 2 llavors per forat. Tia Maria de les Refardes. Si després volem fer pujar mongeta potser és una mica aviat per sembrar-lo, ja que posarem la mongeta en una època que no li va gaire bé. De fet al bancal del costat vaig plantar llaminera, però ara penso que m’he equivocat i allà havia d’anar mata baixa. Repassarem el fitxer de la Lara. Es pot sembrar la resta de cuc, ja que vaig posar per poques mates.

Vaig cavar una filera i mitja de patateres, però vigilant perquè algunes encara estan per sortir. S’ha de buscar palla pel bancal de intensiu. Els altres s’hauran d’anar colgant.

S’ha de comprar cinta per tapar el forat en la cinta del panís.

El panís sembrat s’ha de regar cada dia, tot  el gran cercle al voltant del palet central.

0 Responses to “panís”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: