Està a 3 pedres

Divendres ens hem trobat 3 a l’hort. Jo vaig arribar força d’hora i vaig estar traient esbarzers de la feixa de les Aromàtiques i de la Solana; i vaig continuar segant l’herba de la feixa dels ametllers. Em vaig quedar justament allà on vaig veure amagar-se l’escurçó, que aquest cop no va treure el cap a saludar.Vaig també desbrossar la vidalba que estava a sota d’on hem plantat el bambú perquè molestava per anar a la bassa de l’hort veí. Per accedir a la seva aixeta cal passar per allà i l’altre dia quan passava quasi em caic per culpa d’aquestes lianes. Hi he posat també una pedra que faci d’esglaó.

Vam plantar les síndries a un dels darrers bancals de la feixa Obelix. Els vam plantar separats a dos metres  de cada una en una filera i alternat amb els de la filera del costat.

Vam treure herbes dels enciams de la feixa Obelix al costat de les patateres i també les herbes de les mateixes patateres.

També es va plantar pipes de gira-sol a la feixa Solana, al costat del marge, entre el forat del marge (que té actualment una pila de pedres esperant la reconstrucció) i un punt on el fenàs de marge està força crescut i no l’hem volgut trencar aquesta temporada. Unes herbes perennes que vam treure per poder posar les pipes les vaig trasplantar a la feixa dels ametllers, tenint en compte que al menys aquest any no plantarem res i que hi ha llocs on no hi ha cap herba. De fet vam estar pensant que en aquesta feixa hi podíem posar maduixots. Ja farem planter. Al balcó tinc plantes de maduixetes silvestres (vaig agafar fa uns anys una planta a un bosc prop de Berga); en faré un racó en aquesta feixa d’aquesta mena.

La mànega que vaig intal·lar a la bassa de baix sembla que no funcionava aquest cop. Ho vaig mirar i em vaig trobar que l’extrem del tub havia sortit de la superfície de l’aigua i per tant no podia passar l’aigua. El vaig omplir d’aigua (amb una regadora) però continuava sense sortir molta aigua. Vaig baixar a veure què podia passar. L’extrem de la mànega tenia una peça de reg d’aquestes de plàstic que serveix per a pulveritzar l’aigua. Aquesta peça té l’avantatja que permet tancar el pas de l’aigua i per tant funcionar com una aixeta. La vaig desmuntar i vaig veure que estava obturada per algues. Un cop netejades aquestes algues el flux d’aigua va ser molt bo -el que esperàvem per la diferència d’alçada entre la feixa i la bassa-. Si es torna a embussar ja sabem què hem de mirar primer.

Amb aquesta mànega vam regar les carbasses que començaven a sortir. Molta diferència respecte a baixar l’aigua a peu amb la regadora des d’alguna de les dues basses.

Aprofitant que ens va venir a veure en Carlos, li vaig demanar que m’ajudés a posar una pedra del mur que pel seu pes no podia posar-la jo sol. És una de les pedres que tanca el mur (no la darrera). Amb la seva ajudar la vam poder posar i ens vam atrevir a posar-ne una altra de gran. Ara el forat que queda per tancar el mur només hi caben unes 3 pedres grosses. El final està allà mateix. Haurem de fer una festa per a celebrar-ho!

El divendres els veïns ens van regalar mitja hora de reg que els va sobrar. Fins i tot ens van recordar que havíem de tancar-lo.

Vaig collir unes faves. Les més grosses les vaig collir de la feixa cafè; i unes de més tendres de la feixa del Campanar (les més properes a la bassa). Aquestes més tendres les vaig repartir amb els amics que vaig trobar-me al vespre.

0 Responses to “Està a 3 pedres”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: