dilluns d’omplir bassa

Avui he omplert la bassa però no del tot.

He collit els dos enciams que començaven a espigar-se dels que han passat l’hivern,  i un escaroler de la feixa Obelix (estan tots fent cabdells). No s’han fet molt grossos, em pregunto si l’encoixinat de llana els ha impedit. He vist els estralls en els enciams del costat de les tomaqueres, a mi no em semblen cargols… En canvi m’ha semblat que el colinap està intacte després que vam distribuir la closca d’ou. També podem tirar cendres al volant dels enciams per si efectivament són els cargols.

Per altra banda he tret herbes al voltant dels enciams del costat de l’espelta i la veça. La veça està fantàstica, en flor i plena de borinots enormes. Haurem de segar abans que sigui massa tard, dijous o el cap de setmana, que molts moreus ens han fet ja grana.

S’han de repicar els enciamets de l’extrem al costat dels estirabecs, hi ha uns 10 per repicar, entre morella i tres ulls.

La resta estava tot bé, els estirabecs preciosos en flor també, el que ens està costant més son els cogombres, igual no havíem preparat prou bé el terra. Tant els carbassons com els cogombres que han sortit s’hauran de trasplantar perquè han sortit en alguns casos dos o tres per forat, i en altres forats, cap.

En quant comenci a assecar-se el terra, s’han de sembrar totes les mongeteres!!

I estaria  bé aquests dies fer una segona i última tanda de colgar les patateres. Haurem de comprar també  una bala de palla, tot i que ens van dir que ara aquests mesos és més cara, procuraré passar pel viver.

Crec que no hem de fer servir més terra de la zona de la feixa dels ametllers, perquè em sembla que pugem moltes llavors de males herbes que després costarà eradicar… si cal anar a buscar fems, fem un altre viatge.

0 Responses to “dilluns d’omplir bassa”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: