dimarts i dimecres de cavar i escardar

Dimarts va anar la Lara, i jo una estoneta que vaig aprofitar per colgar una renglera de patateres. Encara està pendent la resta per divendres. El  sòl estava perfecte per treballar, després de les pluges de diumenge. Em vaig posar a regar les llavors de gira-sols i la vintena de carbasseres que han sortit, però el mateix dimarts a última hora es va posar a ploure, va caure un bon xàfec.

Ahir dimecres vaig anar també una estoneta (una altra vegada la bassa molt buida, molt estrany) i vaig cavar les pastanagues, una mica les cebes de dalt que els està costant molt tirar, i les cebes de baix d’Amposta que tot i l’encoixinat estaven molt plenes d’herbes. Però com estan creixent molt bé i el sòl està fantàstic sota seu només vaig treure l’excés d’herbes, fora la  corretjola i blets, però no totes.

També vaig cavar les cebes del Gerard. I vaig obrir una mica el reg pels carbassons i cogombres, que encara acabats de sortir pateixen més la sequera superficial, amb el sol que ha fet avui. També he regat abaix les carbasseres i les llavors de gira-sols, allà uns centímetres per sota terra, que deuen estar tirant arrels (espero).

He pensant que els dos enciams que s’estan espigant a la feixa del campanar els deixem per llavor, ja els marcaré amb una rea. Espero que no sigui cap varietat híbrida… No tenim ben clar què són, semblen morella però la Lara va dir un nom que jo no coneixia.

He trobat pugó verd al pomer i formigues, i me l’he carregat amb els dits. Necessitem urgentment plantes amb flors a la feixa de les aromàtiques: cal sembrar sota els arbres o als marges.

Aquests dies cal sembrar mongeteres i anar colgant les patateres, posar palla, anar treient herbes i/o encoixinant… Sobretot vull encoixinar les cebes del Gerard.

Falta trasplantar també totes les cebes de tot l’any del Pau i els melons de la Lara… i encoixinar els arbres També aviat tindré les pebroteres per trasplantar, a veure on les posarem!!

Hem collit pèsols (s’han de marcar les mates per llavor) i  maduixes, i alguna ceba i all…

0 Responses to “dimarts i dimecres de cavar i escardar”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: