Encoxinats de la Lara i faves per llavor de la Lute

Avui ha estat moltes hores la Lara. Jo he anat més tard, a regar els gira-sols (molts estan sortint!!)  i les carbasses. El Miquel i la Lara van trasplantar els melons del pinyonet del planter de la Lara diumenge i els he afegit una encoixinat de compost per sobre. Estan preciosos i molt ben col·locats en un cavalló al llarg d’un solc que ha de recollir l’aigua de la rampa. No sé si comprar un tros de mànega més o no té sentit i si volem arribar a regar més lluny hauríem de fer servir un tub més ample baixant de la bassa. Demà preguntaré preus al viver.

També hem repicat els enciamets morella i tres ulls que vaig posar al bancal al costat dels estirabecs fa unes setmanes. Hem omplert forats entre cebes i en un trosset que no havia alls, tot a la feixa del campanar.

Hem arrencat una planta d’estirabecs, amb oïdi, i una altra que tenia l’hem deixada. Estan granant i hem collit. Estaven alguns ja passats, s’han de collir quan són petits i no han fet fil. encara . Estaven molt bons bullidets per sopar. Vigilem aquests dies d’anar collint, i els pèsols també. Demà compraré sofre al viver.

La Lara ha encoixinat varis bancals, amb cartró i fenàs sec. Ha quedat fantàstic. Les tomaqueres em fan una mica de por, jo deixaria un tros al voltant de la tomaquera  lliure i en tot cas arrencaria les herbetes que surtin a mà… Però provem i vegem que passa.

No hem tingut temps de colgar les patateres i demà potser el sòl estarà massa sec, però ho intentaré al matí.

La Lute ens ha passat faves per assecar, d’una varietat que li va passar un pagès de 70 anys de la zona. Les hem tastades crues i estaven molt bones. Les hem deixades sobre un dels encoixinats a assecar, segons com ja les buscarem un lloc millor al sol. Les va plantar a l’octubre i ara ja estaven grosses i no li agraden a ella, i per això les estava traient i volia plantar els pebrots a sobre. Em pregunto si no s’hauran  creuat amb les nostres faveres… o d’altres veïns.

Al final de tant xerrar amb la Lute i la veïna de dalt se’ns ha passat el temps, ens han fet les nou, i ràpidament hem collit uns enciams i cebes i hem marxat.

0 Responses to “Encoxinats de la Lara i faves per llavor de la Lute”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: