Cebes a la feixa dels Ametllers

Aquest dissabte hem plantat a la feixa dels Ametllers quasi 30 cebes. Els cavallons ja estaven fets i ha estat un moment.

També hem recollit les mongetes del ganxet que estaven seques, però encara n’hi ha algunes pendents d’assecar-se. Són les més maques que hem recollit fins ara ja que fins ara la pluja i la nostra mala gestió havia mamés força la collita.

He plantat una mata de Phormium tenax al costat d’on teníem plantat el bambú -que sembla que es va morir aquest estiu-. No he desherbat del tot al seu voltant, cosa que queda pendent.

Hem tret unes plàntules d’herba adventícia que estava germinant al costat de les maduixeres -feixa del campanar-. Aquestes plàntules corresponen a l’apelagosa (Galium parine). També n’hi ha moltes al costat de les bledes que vaig plantar a l’extrem sud de la feixa dels ametllers -està pendent de controlar-ho-. Aquestes bledes estan agafant força bé -aviat podré fer collita-.

Hem regat a la feixa del campanar i també a la feixa Obèlix. Estaria bé omplir la bassa per a que estigui plena. Potser ens podem esperar a que passi la pluja prevista per dilluns i dimarts.

La bassa de baix està problemàticament verda. Esperem que no es podreixi l’aigua, tot i que els peixets van mostrar que són resistents a condicions dures ja que quan els vaig rescatar estaven en condicions molt dolentes a la seva bassa mig seca i amb l’aigua pudenta.

Vam fer una passejada pel camí del torren de Canyelles amb l’objectiu d’agafar una mica de falzilla (Adiantum capillus-veneris) per a posar-lo al costat de la bassa de dalt. Esperem que ens agafarà. Li hem posat un llit de fibra de coco per a que es mantingui humida.

He plantat una  menta al banc de la feixa Obèlix -ho vaig intentar a l’estiu però no em va arrelar-. Ara sembla que anirà millor. He tret la morella roquera del voltant.

Ha estat una jornada molt maca, tranquil·la i amb bona temperatura.

0 Responses to “Cebes a la feixa dels Ametllers”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: