Cap de setmana de desembre assoleiat

Aquest cap de setmana hem fet sessió doble, dissabte i diumenge. Personalment m’he pres la feina amb molta calma, tal com m’agrada a mi. Amb el fred la feina a l’hort va baixant però sempre hi ha coses a fer.

Hem continuat netejant les rengleres de la feixa Obèlix: traient les herbes, i deixant-ho encoixinat amb fenàs acabat de dallar. Hem posat teules a l’entrada de cada renglera que havíem decidit que seria de pas (alternant una de pas i una sense trepitjar per evitar haver de tornar a llaurar). L’encoixinat té la doble funció d’evitar que la pluja compacti el sol i evitar que surtin massa adventícies.  Es va netejar a fons la darrera renglera, que teníem reservada per a aromàtiques grans. Hi vam plantar un boixac que estava massa gran i al mig d’una renglera que havia de ser de pas.

L’encoixinat que he anat duent a Obèlix continua sent de la feixa del presseguer (o feixa del blat), i també una mica de la feixa de les aromàtiques. Encara hi ha fenàs de marge per a dallar arreu. També vaig treure força esbarzers de la feixa de l’ametller, tot  i que encara queda feina -he anat traient arrels-.

Una veïna ens va donar 4 branques de vinya de la poda del seu hort. Les hem enterrat a la feixa dels ametllers a veure si agafen. Jo estic una mica preocupat pel tema fil·loxera, així que igualment intentaré empeltar les soques de parra americana que hi ha a l’hort. Hem decidit que trasplantarem aquestes soques allà on ens vagi millor.

Vaig portar 2 esqueixos de romaní que feia uns dos mesos que estaven a un test. Sembla que m’han agafat tot i que a l’esqueix més petit no se li veia arrel. Espero que sobreviuran. Vaig fer un experiment, vaig posar sorra a un petit forat de un test i allà hi vaig posar els esqueixos.

Dissabte vam regar Obèlix amb el goter, també el Phormium i les bledes de la feixa Ametllers, i diumenge vam regar tota la resta.

Diumenge vam intentar reomplir la nostra bassa però baixava poc cabal de manera que no vam aconseguir reomplir-la del tot.

Vam decidir que a la feixa Solana hi posaríem les patates aquesta primavera. Així que just abans de plantar-les farem una passada amb el motocultor. A la feixa cafè, havíem dit que hi posaríem les patateres però com que és petita hi podem posar alguna altra cosa; em sembla que vam comentar alguna cosa però ara no ho recordo.

També vam decidir que a la feixa del  campanar hi prioritzaríem les tomaqueres, que no podran omplir tot l’espai -per exemple pels alls, ja que no estaran encara secs, però la resta bàsicament sí -caldrà decidir què fem amb les bledes-.

Altres decisions són que posarem una sola varietat de carbassa i que la posarem arran de mur tant a Obèlix com a Campanar.

De collita: bledes, una carbassa que ens havíem deixat penjada, raves, pastanagues.

Finalment avisar que he aconseguit 80 plançons de maduixots de part del Joan de maduixes.cat -caldrà fer promoció d’aquest pagès del Maresme entre les coopes!-.

 

0 Responses to “Cap de setmana de desembre assoleiat”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: