Maduixots

Aquest cap de setmana ha tornat a ser solejat. El dissabte pel matí vam plantar uns alls. I una mica més tard vaig estar jo sol i vaig obrir l’aixeta de la feixa Obèlix per a regar mitjançant el gota a gota; el vaig deixar obert més de 3 hores per a que les plantes puguin aprofitar bé aquests dies d’estiuet hivernal. Vaig regar també la feixa Cafè i les altres plantes que tinc plantades arreu: Phormium, saüc, bledes dels ametllers, bledes de la feixa Solana, romaní.

També vaig continuar desbrossant la feixa del blat (o feixa del presseguer). A poc a poc i amb bona lletra: traient quasi totes les arrels dels esbarzers, triturant in situ -amb les tisores- les branques dels esbarzers, enduent-me les arrels cap al compostador.

Com que vam dir que a la feixa Solana hi plantarem patates, he començat a trasplantar el fenàs de marge que hi ha a la feixa. L’estic posant allà on no ens molesti i que ara mateix no hi ha res de valor; per exemple just davant de la porta de la feixa Solana, arran de mur de la bassa dels veïns, on ara hi havia només unes arrels d’esbarzer i d’heura -i també una mica de brossa que he tret-.

Finalment vaig acabar d’arreglar el camí just davant del compostador per que sigui més fàcil passar-hi. De fet, diumenge vaig estrenar el camí amb el carretó -el vaig fer servir per dur fems a la feixa dels ametllers- i va anar molt bé. També vaig trasplantar el fenàs de marge que hi havia i que he tret.

Diumenge vam acabar de regar l’hort -la feixa del campanar- i vam obrir el pas de l’aigua per omplir el que puguem durant 4 hores -encara no s’ha omplert del tot-. Vam dur 78 plantes de maduixots que vam posar a la feixa dels ametllers -entre el segon i el tercer ametllers. El terra l’hem preparat desherbant una mica amb la falç, acabant de desherbar amb les aixades, posant-hi un carretó de fems, cavant amb l’aixada una mica (estava prou tou però no arreu), i aplanant-ho tot amb el rasclet. Hem plantat fent dues rengleres amb dues fileres d’unes 15 maduixes separades un pam de cada maduixa, amb una filera d’unes 10 maduixes entre les dues fileres, i amb un caminet separant les dues rengleres . Hem anat a buscar una mica de pinassa al bosc i l’hem posat com encoixinat. Al meu gust jo l’hi posaria més pinassa. Les hem regat amb mànega -he baixat la mànega de la feixa del campanar fins allà i hi arriba prou bé. Esperem tenir prou mànegues a l’estiu per estalviar pujar la mànega cada cop. Aprofitant també hem regat les cebes i els alls amb la mànega.

De collita: un enciam, una pastanaga, una mica de bròquil, una lufa que s’estava espatllant, i un manat de bledes de rebrot.

 

0 Responses to “Maduixots”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: