Marge de l’Obaga X i final

Durant aquestes tres setmanes en que no hem actualitzat el bloc s’ha anat fent molta feina. S’ha començar a construir una espiral d’aromàtiques a la feixa de les aromàtiques. Hem anat a buscar uns palets d’obra i hem baixat uns quants per a fer de tanca contra senglars a la part baixa de l’hort -feixa que a mi m’agradaria batejar com a feixa de l’alzina-.

S’ha plantat civada a la feixa del presseguer. Ho hem fet just abans de la pluja del dia 5 i 6 de març, així que estarà ben molla per a germinar i arrencar amb força.

S’ha fet una estructura per als pèsols de la feixa del campanar.

El diumenge 3 vam acabar el marge de l’Obaga. Durant aquests dies vam estar pujant terra i cercant pedres petites, i finalment hem posat les pedres culminants, deixant el marge enllestit. Bé, encara li falta pujar una mica de terra, però no serà per 4 galledes de terra! No les vam pujar perquè ja teníem l’esquena cansada.

Hem reorganitzat la feixa Cafè, deixant tal com ho vam planificar un sol pas a prop del marge cap a Aromàtiques i bancals tancats que regarem des del pas i que la pendent ja permetrà que es regui la resta. Entre el pas i el marge hi ha un espai reservat per plantar carbasses i potser altres plantes. Als bancals hi hem plantat enciams i cebes (3/3/13).

S’ha anat desbrossant la feixa Solana: hem tret algun arbust, hem tret herbes -fenàs de marge que a vegades hem trasplantat a un altre lloc-, i apartat la pila de pedres reservada per a reparar el marge que queda pendent en aquesta feixa. Aquest diumenge segurament llaurarem per a plantar-hi patates -anem tres setmanes tard respecte a la resta de veïns-. Ens han dit que posen la patata ben profunda de manera que les possibles gelades de febrer no les afecten, o només parcialment.

Ens han passat més branques de vinya que hem enterrat unes a la feixa Obèlix (arran de marge amb Campanar, a continuació del moscatell blanc), i d’altres a un racó provisional que hem d’anar regant a la feixa de les aromàtiques.

També està en un forat provisional un parell de branques de baladre a veure si ens arrela.

A la feixa Cafè, al seu extrem sud hi hem posat un marfull, al costat hi vaig plantar una lleguminosa de flor groga que vaig trobar al costat del carril bicicleta entre Sant Cugat i Cerdanyola -quan tingui la flor la identificaré; estarà amb flor groga tota la primavera i part de l’estiu-, he posat una altra d’aquesta planta al bancal de més al sud de la feixa Obèlix que tenim reservat per a flors. Allà també hi he posat un cap d’ase que tenia al balcó -el vaig aconseguir d’esqueix a partir d’una branca agafada a Collserola-.

S’ha netejat una mica el racó al costat de la caseta de la feixa del Campanar i hem posat un banc -encara necessita millora de disseny, però permet una mica d’ombra que podem millorar amb alguna estructura de canyes-.

Ens han regalat serradures d’un fuster. La idea és fer-la servir d’encoixinat als camins dels bancals. He baixat un parell de sacs a la feixa de l’Alzina i a la feixa que té just a sobre -feixa del llorer-, per estimular activitat micòtica.

Tenim a casa el planter preparat per a plantar-se, i ens hem posat d’acord per  a que no ens falti res.  Les albergínies els costa de germinar, necessiten calor.

De collita aquests dies: cols, bròquils, cols romanesco, broculís, porros, alguna fava, enciams i escaroles.

Anuncis

0 Responses to “Marge de l’Obaga X i final”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: