Albercoquer florit

Aquesta setmana hem estat a l’hort tres dies: diumenge, dimarts i avui dijous.

Diumenge va fer molt bon dia, i vam fer diverses activitats; la més destacada va ser preparar a la feixa del campanar un bancal per a sembrar pastanagues. Netejant aquest bancal van sortir alguns petits porros que vaig plantar a la feixa dels ametllers al costat dels alls. També es va reparar l’estructura dels tirabecs, es va continuar desherbant la feixa Solana per a plantar-hi patates -vam trasplantar un llentiscle que vam posar al costat del camí-, es van agafar 8 carpins daurats per a dur-los a basses veïnes, es va pujar la terra que faltava al marge de l’obaga -hi hem posat uns quants espàrrecs boscans arran de marge-, i es va continuar construint l’espiral d’aromàtiques. Es van plantar 2 pomeres de menys de 2 pams d’alçada a la feixa de les aromàtiques -potser amb ubicació provisional-. Vam tastar una fulla d’agrella (Rumex acetosa) que teníem plantada de fa temps a la feixa del campanar -no va agradar a tothom, però jo me la he imaginat barrejada a una amanida i m’ha semblat una bona idea-. L’albercoquer estava florit, molt bonic. També ho estava el presseguer.

Foto1792Foto1790

De collita, molts espàrrecs boscans, bròquil, escaroles.

També vam decidir algunes coses: com ho fem amb la tanca de l’entrada.

Dimarts vam arribar amb una nova eina a l’hort: un motocultor -que no una moto-aixada-. Encara cal saber si ens el quedarem definitivament, però el vam estar analitzant gairebé tota l’estona. També es van sembrar les pastanagues, es va pujar una mica de terra per a l’espiral d’aromàtiques i es van treure herbes de la feixa Solana.

I avui dijous hem tornat a donar voltes amb el motocultor, l’hem provat però el terra estava molt moll i hem decidit deixar-ho per a demà divendres. Hem pujat una mica de terra a la feixa de les aromàtiques ja que hi havia un forat que teníem pendent de tapar després de la restauració del marge -fa un any que això estava pendent-, hem tret algunes pedres de la feixa Solana -les hem apilat a la vora del marge que cal restaurar-se a la feixa Solana-. Hem desherbat arran de mur a la feixa Solana per a marcar el camí un cop haurem llaurat la feixa; hem reparat de manera un xic matussera el canal d’arran de mur que tenia moltes totxanes trencades -hem tapat el canal amb un llit de terra-. També hem lligat uns quants palets que vam situar a la feixa de l’alzina per a evitar que entrin els senglars per allà. He plantat una ortiga a una mini-feixa que hi ha a sota de l’extrem sud de la feixa dels ametllers; ara es dirà la feixa de l’ortiga.

De collita un parell d’enciams.

Anuncis

0 Responses to “Albercoquer florit”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: